Over The Oral Evidence Academy

The Oral Evidence Academy ben ik. En ik ben, Vanessa Hollaar. In 2001 afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Na mijn afstuderen wist ik meteen; ik wil meer leren over de mens met al ‘zijn doen en laten’. Aan de Radboud universiteit ben ik Psychologie gaan studeren. Tijdens mijn afstudeerstage ben ik in aanraking gekomen met wetenschappelijk onderzoek, als onderzoeksassistent. En sindsdien speelt onderzoek een belangrijke rol in mijn werk en leven.

Op dit moment ben ik als onderzoeker en hoofddocent werkzaam aan de Opleiding Mondzorgkunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Aan de studenten Mondzorgkunde geef ik het onderwijsblok Evidence-Based Practice, begeleid ik studenten bij hun bacheloronderzoek en coördineer ik de interprofessionele Minor Mondzorg doe je samen.

Op 13 september 2017 heb ik mijn proefschrift verdedigd. En nu zet ik als onderzoeker mijn tanden in het Project Eten met Lange Tanden, waarin ondervoeding en mondgezondheid bij ouderen en interprofessionele samenwerking centraal staat. En doe ik onderzoek naar het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen bij het Zwaartepunt Health van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Ook schrijf ik columns voor de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten en verzorg ik cursussen over evidence-based practice. Linkedin-profiel 

In mijn werk ben ik altijd nieuwsgierig naar het beste voor mijn studenten en patiënten. Maar ik merk hoeveel (mond)zorgprofessionals worstelen met evidence-based handelen.

Waardoor zorgprofessionals evidence meer als ‘vijand’ zijn gaan zien, dan als een vriend met goede raad

Dit heeft me enthousiast gemaakt om dit te veranderen! En daarom heb ik The Oral Evidence Academy in 2015 opgericht.

Mijn ervaringen en kennis, die ik in meer dan 10 jaar heb opgebouwd om studenten en mondhygiënisten een evidence-based mindset te leren, wil ik nu ook graag met jou delen. Maar dan wel op een toegankelijke manier!

Geloof me, jij kan het ook. Je hebt de belangrijkste stap al gezet, je bent nieuwsgierig! 

Wat zeggen anderen over mij ?

Vanessa legt duidelijk uit met veel enthousiasme. Hierdoor krijg je zin om weer te beginnen met evidence-based werken – Charlotte (mondhygiënist)

Dank je Vanessa voor je enthousiasme, de heldere uitleg en de geruststelling dat zelfs ik Evidence-Based Practice zou kunnen leren. Dankzij jouw tips en uitleg is het je gelukt mij het vertrouwen te geven er überhaupt aan te beginnen! – Sandra (mondhygiënist)

Wat Vanessa typeert is haar enthousiasme en haar enorme betrokkenheid bij zowel, de patiënt, de hulpverlener als bij onze studenten van de Opleiding Mondzorgkunde. Daarnaast levert zij door haar onderzoek een waardevolle bijdrage aan de beroepsontwikkeling van mondhygienist.’ Juryrapport – Nominatie HAN Prijs Onderzoek 2014

Lees meer over missie van The Oral Evidence Academy

TOEA+logo+2

0